Ana Sayfa Yap         Sık Kullanılanlara Ekle           İletişim    

  GİB E-Arşiv Portal'da Son Günlerde Kesintiler Yaşanmaktadır (19.11.2024)      GİB: Akaryakıt Satışlarında UTTS Kullanılması Hakkında Duyuru (19.11.2024)      Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin Verilme ve Ödeme Süreleri Uzatıldı (15.11.2024)      YN ÖKC Mükelleflerine Bankalar Tarafından Verilen Pos Cihazlarının Geri Alınma İşlemi 10.01.2025 Tarihine Ertelenmiştir (15.11.2024)      İşte Kullanılan Taşıtların “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemine (UTTS)” 31/12/2024 Tarihine Kadar Kayıt Ettirme Zorunludur (14.11.2024)      Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 9126) (14.11.2024)      7531 Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (14.11.2024)      SGK Genelgesi 2024/13 Yayınlandı (13.11.2024)      E-Fatura ve E-Arşiv Fatura Uygulamasına Dahil Olmayan Mükelleflerce Düzenlenecek Tüm Faturaların, E-Arşiv Fatura Olarak Düzenlenmesi Zorunluluğu Getiriliyor (13.11.2024)      E-Defter Uygulaması Başvuru Dilekçesi GİB Dijital Vergi Dairesinden Yapılacak (13.11.2024)      Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (13.11.2024)      435 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Kapsamında Bilgi Girişi (13.11.2024)      E-Defter Uygulamasına Dahil Olan Mükelleflerin Dikkatine (12.11.2024)      Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 509)’Nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 573) (12.11.2024)      Bilanço Esasına Göre Defter Tutan Tüm Mükelleflere 1 Ocak 2025 Tarihinden İtibaren E-Defter Uygulamasına Geçme Zorunluluğu Getirildi (11.11.2024)      E-Defter ve Berat Yükleme Tarihleri Değişti (08.11.2024)      E-Defter Genel Tebliği (Sıra No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 5) (08.11.2024)      TÜRMOB: Enflasyon Düzeltmesine İlişkin VUK Sirküleri (04.11.2024)      7256 ve 7326 sayılı Yapılandırma Kanunlarının Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin 1/11/2024 Tarihli ve 9078 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı 2/11/2024 Tarihli ve 32710 Sayılı Resmî Gazete’de Yayımlandı (02.11.2024)      VUK Sirküler 176 - Enflasyon Düzeltmesi Uygulaması (01.11.2024)     

HAVA DURUMU

MAKALELER


Kümes hayvanların kdv. oranı

 

                                                                                                                                             Bursa, 29.Kasım.2011
                                                                                                                                             Bilgi: 2011/50
 
ACELE VE ÖNEMLİDİR.
 
                27.Kasım.2011 tarihi itibariyle çıkan bir karar ile gıda maddelerinden Türk Gümrük Tarife pozisyonunun 1.05 pozisyonunda olan ve daha önce KDV nin II sayılı listesinde yer alan hayvanların (aşağıda listesi verilen kümes hayvanlarının) KDV oranı % 1 olmuş ve I sayılı KDV listesine alınmıştır.
                Yine II sayılı listede olan GTİP 2 no.lu fasıldaki etler ve yenilen sakatat % 8 lik bu listeden çıkarılmış ve %1 lik listeye alınmıştır.
                %1 olarak tatbik edilecek olacak oran sadece toptan satışlardadır. Perakende satışlarda eski oranlar geçerli olacaktır.
                 Söz konusu listeler ve ilgili karar aşağıda verilmiştir.
                Buna göre 28.Kasım.2011 tarihinden itibaren yukarıdaki liste konusu aşağıda belirtilen malların satışında KDV oranı %1 olarak tatbik edilecektir.
                Bilginizi ve gereğini rica ederim.
                                                                                                                             Cevdet Akçakoca
                                                                                                                             Yeminli Mali Müşavir
 
 
27 Kasım 2011 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 28125
 
Karar Sayısı : 2011/2466
 
Ekli “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 24/10/2011 tarihli ve 99674 sayılı yazısı üzerine, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 14/11/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.
 
Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI
 
MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR
 
MADDE 1 – 24/12/2007 tarihlive 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın eki (I) Sayılı Listenin 3 üncü sırasına;
 
a) “Buğday,” ibaresinden sonra gelmek üzere “bulgur,” ibaresi,
 
b) “küçük ve büyükbaş hayvanlar (arılar dahil),” ibaresinden sonra gelmek üzere “20/12/2010 tarihli ve 2010/1180 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 01.05 pozisyonunda yer alan hayvanlar ile 2 no.lu faslında yer alan mallar,” ibaresi,
 
eklenmiştir.
 
MADDE 2 – Aynı Kararın eki (II) Sayılı Listenin "A) GIDA MADDELERİ" bölümünün 1 inci sırasının (a) bendinde yer alan ", 01.05" ibaresi ile aynı sıranın (b) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.
 
MADDE 3 – Bu Karar, yayımını izleyen gün yürürlüğe girer.
 
MADDE 4 – Bu Karar hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.
 
 
Bakanlar Kurulu Kararının Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
30/12/2007
26742
Bakanlar Kurulu Kararının Değişiklik Yapan Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
8/2/2008
26781
6/4/2008
26839
19/7/2008
26941
20/9/2008
27003
29/3/2009
27184
28/4/2011
27918
 
 
I sayılı listeye alınan ve KDV si %1 olarak tatbik edilecek hayvan ve etler listesi aşağıdadır.
 

1.05
 Canlı kümes hayvanları [horozlar, tavuklar ("Gallus Domesticus" tür
 
 ördekler, kazlar,  hindiler ve beç tavukları gibi evcil türler]:
 
  -  Ağırlığı 185gr.ı geçmeyenler:
105.11
  - -  Horozlar ve tavuklar ("Gallus Domesticus" türü):
 
  - - - Büyük ebeveyn ve ebeveyn dişi civcivler :
0105.11.11.00.00
  - - - - Damızlık olanlar 
0105.11.19.00.00
  - - - - Diğerleri
 
  - - - Diğerleri:
0105.11.91.00.00
  - - - - Damızlık olanlar 
0105.11.99.00.00
  - - - - Diğerleri
105.12
  - - Hindiler:
 
  - - - Damızlık olanlar 
0105.12.00.10.11
  - - - - Hindi civcivi
0105.12.00.10.19
  - - - - Diğerleri
0105.12.00.90.00
  - - - Diğerleri
105.19
  - - Diğerleri:
 
  - - - Kazlar: 
0105.19.20.10.00
  - - - - Damızlık olanlar 
0105.19.20.90.00
  - - - - Diğerleri
 
  - - - Ördekler ve beç tavukları:
 
  - - - - Damızlık olanlar 
0105.19.90.10.11
  - - - - - Damızlık ördekler
0105.19.90.10.12
  - - - - - Damızlık beç tavukları
 
  - - - - Diğerleri
0105.19.90.90.11
  - - - - - Ördekler
0105.19.90.90.19
  - - - - - Beç tavukları
 
  - Diğerleri
105.94
  - - Tavuklar ve horozlar (Gallus Domesticus türü) ; 
0105.94.00.10.00
  - - - Damızlık olanlar 
0105.94.00.90.00
  - - - Diğerleri
105.99
  - - Diğerleri:
 
  - - - Ördekler: 
0105.99.10.10.00
  - - - - Damızlık olanlar 
0105.99.10.90.00
  - - - - Diğerleri
 
  - - - Kazlar: 
0105.99.20.10.00
  - - - - Damızlık olanlar 
0105.99.20.90.00
  - - - - Diğerleri
 
  - - - Hindiler:
0105.99.30.10.00
  - - - - Damızlık olanlar 
0105.99.30.90.00
  - - - - Diğerleri

 
 
Fasıl 02 Etler ve yenilen sakatat
 

POZİSYON NO
EŞYANIN TANIMI
02.01
0201.10.00.00.00
0201.20
0201.20.20.00.00
0201.20.30.00.00
0201.20.50.00.00
0201.20.90.00.00
0201.30.00.00.00

02.02
0202.10.00.00.00
0202.20
0202.20.10.00.00
0202.20.30.00.00
0202.20.50.00.00
0202.20.90.00.00
0202.30
0202.30.10.00.00





0202.30.50.00.00
0202.30.90.00.00

02.03

0203.11
0203.11.10.00.00
0203.11.90.00.00
0203.12

0203.12.11.00.00
0203.12.19.00.00
0203.12.90.00.00
0203.19

0203.19.11.00.00
0203.19.13.00.00
0203.19.15.00.00

0203.19.55.00.00
0203.19.59.00.00
0203.19.90.00.00

0203.21
0203.21.10.00.00
0203.21.90.00.00
0203.22

0203.22.11.00.00
0203.22.19.00.00
0203.22.90.00.00
0203.29

0203.29.11.00.00
0203.29.13.00.00
0203.29.15.00.00

0203.29.55.00.00
0203.29.59.00.00
0203.29.90.00.00

02.04
0204.10.00.00.00

0204.21.00.00.00
0204.22
0204.22.10.00.00
0204.22.30.00.00
0204.22.50.00.00
0204.22.90.00.00
0204.23.00.00.00
0204.30.00.00.00

0204.41.00.00.00
0204.42
0204.42.10.00.00
0204.42.30.00.00
0204.42.50.00.00
0204.42.90.00.00
0204.43
0204.43.10.00.00
0204.43.90.00.00
0204.50

0204.50.11.00.00
0204.50.13.00.00
0204.50.15.00.00
0204.50.19.00.00

0204.50.31.00.00
0204.50.39.00.00

0204.50.51.00.00
0204.50.53.00.00
0204.50.55.00.00
0204.50.59.00.00

0204.50.71.00.00
0204.50.79.00.00

0205.00

0205.00.20.00.11
0205.00.20.00.19

0205.00.80.00.11
0205.00.80.00.19

02.06

0206.10
0206.10.10.00.00

0206.10.95.00.00
0206.10.98.00.00

0206.21.00.00.00
0206.22.00.00.00
0206.29
0206.29.10.00.00

0206.29.91.00.00
0206.29.99.00.00
0206.30.00.00.00

0206.41.00.00.00
0206.49.00.00.00
0206.80
0206.80.10.00.00

0206.80.91.00.00

0206.80.99.00.11
0206.80.99.00.12
0206.80.99.00.19
0206.90
0206.90.10.00.00

0206.90.91.00.00

0206.90.99.00.11
0206.90.99.00.12
0206.90.99.00.19

02.07


0207.11
0207.11.10.00.00

0207.11.30.00.00


0207.11.90.00.00


0207.12
0207.12.10.00.00


0207.12.90.00.00


0207.13

0207.13.10.00.00

0207.13.20.00.00
0207.13.30.00.00
0207.13.40.00.00
0207.13.50.00.00
0207.13.60.00.00
0207.13.70.00.00

0207.13.91.00.00
0207.13.99.00.00
0207.14

0207.14.10.00.00

0207.14.20.00.00
0207.14.30.00.00
0207.14.40.00.00
0207.14.50.00.00
0207.14.60.00.00
0207.14.70.00.00

0207.14.91.00.00
0207.14.99.00.00

0207.24
0207.24.10.00.00

0207.24.90.00.00


0207.25
0207.25.10.00.00

0207.25.90.00.00


0207.26

0207.26.10.00.00

0207.26.20.00.00
0207.26.30.00.00
0207.26.40.00.00
0207.26.50.00.00

0207.26.60.00.00
0207.26.70.00.00
0207.26.80.00.00

0207.26.91.00.00
0207.26.99.00.00
0207.27

0207.27.10.00.00

0207.27.20.00.00
0207.27.30.00.00
0207.27.40.00.00
0207.27.50.00.00

0207.27.60.00.00
0207.27.70.00.00
0207.27.80.00.00

0207.27.91.00.00
0207.27.99.00.00

0207.32

0207.32.11.00.00


0207.32.15.00.00

0207.32.19.00.00



0207.32.51.00.00

0207.32.59.00.00


0207.32.90.00.00
0207.33

0207.33.11.00.00

0207.33.19.00.00



0207.33.51.00.00

0207.33.59.00.00


0207.33.90.00.00
0207.34
0207.34.10.00.00
0207.34.90.00.00
0207.35


0207.35.11.00.00
0207.35.15.00.00


0207.35.21.00.00
0207.35.23.00.00
0207.35.25.00.00
0207.35.31.00.00
0207.35.41.00.00

0207.35.51.00.00
0207.35.53.00.00

0207.35.61.00.00
0207.35.63.00.00
0207.35.71.00.00
0207.35.79.00.00

0207.35.91.00.00
0207.35.99.00.00
0207.36


0207.36.11.00.00
0207.36.15.00.00


0207.36.21.00.00
0207.36.23.00.00
0207.36.25.00.00
0207.36.31.00.00
0207.36.41.00.00

0207.36.51.00.00
0207.36.53.00.00

0207.36.61.00.00
0207.36.63.00.00
0207.36.71.00.00
0207.36.79.00.00


0207.36.81.00.00
0207.36.85.00.00
0207.36.89.00.00
0207.36.90.00.00

02.08

0208.10
0208.10.10.00.00
0208.10.90.00.00
0208.30.00.00.00
0208.40


0208.40.10.00.00
0208.40.90.00.00
0208.50.00.00.00

0208.90
0208.90.10.00.00
0208.90.30.00.00
0208.90.55.00.00
0208.90.60.00.00
0208.90.70.00.00

0208.90.95.00.11
0208.90.95.00.19

0209.00




0209.00.11.00.00
0209.00.19.00.00
0209.00.30.00.00

0209.00.90.00.00

02.10


0210.11


0210.11.11.00.00
0210.11.19.00.00

0210.11.31.00.00
0210.11.39.00.00
0210.11.90.00.00
0210.12

0210.12.11.00.00
0210.12.19.00.00
0210.12.90.00.00
0210.19


0210.19.10.00.00
0210.19.20.00.00
0210.19.30.00.00
0210.19.40.00.00
0210.19.50.00.00

0210.19.60.00.00
0210.19.70.00.00

0210.19.81.00.00
0210.19.89.00.00
0210.19.90.00.00
0210.20
0210.20.10.00.00
0210.20.90.00.00

0210.91.00.00.00
0210.92.00.00.00


0210.93.00.00.00

0210.99

0210.99.10.00.00

0210.99.21.00.00
0210.99.29.00.00
0210.99.31.00.00
0210.99.39.00.00


0210.99.41.00.00
0210.99.49.00.00

0210.99.51.00.00
0210.99.59.00.00
0210.99.60.00.00



0210.99.71.10.00
0210.99.71.20.00
0210.99.79.00.00
0210.99.80.00.00
0210.99.90.00.00
Sığır eti (taze veya soğutulmuş):
- Karkas ve yarım karkas
- Diğer kemikli parçalar:
- - Çeyrek karkas (eşit olarak bölünmüş)
- - Karkasın ön çeyrekleri (ayrılmamış veya ayrılmış)
- - Karkasın arka çeyrekleri (ayrılmamış veya ayrılmış)
- - Diğerleri
- Kemiksiz

Sığır eti (dondurulmuş):
- Karkas ve yarım karkas
- Diğer kemikli parçalar:
- - Çeyrek karkas (eşit olarak bölünmüş)
- - Karkasın ön çeyrekleri (ayrılmamış veya ayrılmış)
- - Karkasın arka çeyrekleri (ayrılmamış veya ayrılmış)
- - Diğerleri
- Kemiksiz:
- - Karkasın ön çeyrekleri (bütün veya en fazla beş parçaya bölünmüş,
her çeyrek karkas dondurulmuş tek bir blok halinde) ; iki blok
halinde dondurulmuş, eşit olarak bölünmüş çeyrek parçalar [ bu
bloklardan biri tam veya en fazla beş parçaya bölünmüş ön çeyrek
parçadan,diğeri tek parça halinde arka çeyrek parçadan (fileto
hariç) oluşmalıdır.]
- - Karkasın ön çeyreklerinin döş ve kaburga etleri
- - Diğerleri

Domuz eti (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş):
- Taze veya soğutulmuş:
- - Karkas veya yarım karkas :
- - - Evcil domuz eti
- - - Diğerleri
- - But, kol ve bunların parçaları (kemikli):
- - - Evcil domuz eti:
- - - - But ve but parçaları
- - - - Kol ve kol parçaları
- - - Diğerleri
- - Diğerleri:
- - - Evcil domuz eti:
- - - - Ön kısım ve bunların parçaları
- - - - Bel kısmı ve bunların parçaları
- - - - Karın ve karın parçaları
- - - - Diğerleri:
- - - - - Kemiksiz
- - - - - Diğerleri
- - - Diğerleri
- Dondurulmuş:
- - Karkas ve yarım karkas:

- - - Evcil domuz eti
- - - Diğerleri
- - But, kol ve bunların parçaları (kemikli):
- - - Evcil domuz eti:
- - - - But ve but parçaları
- - - - Kol ve kol parçaları
- - - Diğerleri
- - Diğerleri:
- - - Evcil domuz eti:
- - - - Ön kısım ve bunların parçaları
- - - - Bel kısmı ve bunların parçaları
- - - - Karın ve karın parçaları
- - - - Diğerleri:
- - - - - Kemiksiz
- - - - - Diğerleri
- - - Diğerleri

Koyun ve keçi etleri (taze, soğutulmuş veya donduruImuş):
- Kuzuların karkas ve yarım karkasları (taze veya soğutulmuş)
- Diğer koyun etleri (taze veya soğutulmuş):
- - Karkas ve yarım karkas
- - Diğer kemikli parçalar:
- - - Kısa ön çeyrekler
- - - Fileto veya sağrı (tam veya yarım)
- - - But veya yarım but
- - - Diğerleri
- - Kemiksiz
- Kuzu eti (karkas ve yarım karkas) (dondurulmuş )
- Diğer koyun etleri (dondurulmuş):
- - Karkas ve yarım karkas
- - Kemikli diğer parçalar:
- - - Kısa ön çeyrekler
- - - Fileto veya sağrı (tam veya yarım)
- - - But veya yarım but
- - - Diğerleri
- - Kemiksiz:
- - - Kuzu eti
- - - Diğerleri
- Keçi eti:
- - Taze veya soğutulmuş:

- - - Karkas ve yarım karkas
- - - Kısa ön çeyrekler
- - - Fileto veya sağrı (tam veya yarım)
- - - But veya yarım but
- - - Diğerleri:
- - - - Kemikli parçalar
- - - - Kemiksiz parçalar
- - Dondurulmuş:
- - - Karkas ve yarım karkas
- - - Kısa ön çeyrekler
- - - Fileto veya sağrı (tam veya yarım)
- - - But veya yarım but
- - - Diğerleri:
- - - - Kemikli parçalar
- - - - Kemiksiz parçalar

At,eşek,katır veya bardo etleri(taze,soğutulmuş veya dondurulmuş):
- Taze veya soğutulmuş
- - At eti
- - Eşek, katır ve bardo etleri
- Dondurulmuş
- - At eti
- - Eşek, katır ve bardo etleri

Sığır, domuz, koyun, keçi, at, eşek, katır veya bardoların
yenilen sakatatı (taze,soğutulmuş veya dondurulmuş):
- Sığır sakatatı (taze veya soğutulmuş):
- - Eczacılık ürünlerinin imaline mahsus olanlar
- - Diğerleri:
- - - Kalın ve ince etek
- - - Diğerleri
- Sığır sakatatı (dondurulmuş):
- - Diller
- - Karaciğerler
- - Diğerleri:
- - - Eczacılık ürünlerinin imaline mahsus olanlar
- - - Diğerleri:
- - - - Kalın ve ince etek
- - - - Diğerleri
- Domuz sakatatı (taze veya soğutulmuş)
- Domuz sakatatı (dondurulmuş):
- - Karaciğerler
- - Diğerleri
- Diğerleri (taze veya soğutulmuş):
- - Eczacılık ürünlerinin imaline mahsus olanlar
- - Diğerleri:
- - - At,eşek,katır ve bardo sakatatı
- - - Koyun ve keçi sakatatı
- - - - Koyun ve keçilerin karaciğerleri
- - - - Koyun kuyruğu
- - - - Koyun ve keçilerin diğer sakatatı
- Diğerleri (dondurulmuş):
- - Eczacılık ürünlerinin imaline mahsus olanlar
- - Diğerleri:
- - - At,eşek,katır ve bardo sakatatı
- - - Koyun ve keçi sakatatı
- - - - Koyun ve keçilerin karaciğerleri
- - - - Koyun kuyruğu
- - - - Koyun ve keçilerin diğer sakatatı

01.05 Pozisyonuna giren kümes hayvanlarının etleri ve yenilen
sakatatı (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş):
- Horoz ve tavuklar ( "Gallus domesticus" türü):
- - Parçalanmamış (taze veya soğutulmuş):
- - - Tüyleri yolunmuş, bağırsakları çıkarılmış,başlı ve ayaklı % 83'lük
denilen tavuklar
- - - Tüyleri yolunmuş,içleri boşaltılmış,baş ve ayakları kesilmiş,fakat
boyun,yürek,karaciğer ve taşlıkları alınmamış % 70'lik denilen
tavuklar
- - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış,baş ve ayakları,boynu,yüreği ,
karaciğeri ve taşlığı alınmış %65'lik denilen tavuklar veya diğer
şekilde bulunanlar
- - Parçalanmamış (dondurulmuş):
- - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış, baş ve ayakları
kesilmiş, boynu, karaciğeri, yüreği ve taşlığı alınmamış
% 70'lik denilen tavuklar
- - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış, baş ve ayakları
kesilmiş, boynu, karaciğeri, yüreği ve taşlığı alınmış
% 65'lik denilen tavuklar veya diğer şekilde bulunanlar
- - Parça halindeki etler ve sakatat (taze veya soğutulmuş):
- - - Parçalar:
- - - - Kemiksiz
- - - - Kemikli:
- - - - - Yarım veya çeyrekler
- - - - - Bütün kanatlar (kanat uçları olsun olmasın)
- - - - - Sırt,boyun,boyunlu sırt,kanat ve kuyruk uçları
- - - - - Göğüs ve göğüs parçaları
- - - - - But ve but parçaları
- - - - - Diğerleri
- - - Sakatat:
- - - - Karaciğerler
- - - - Diğerleri
- - Parça halindeki etler ve sakatat (dondurulmuş) :
- - - Parçalar:
- - - - Kemiksiz
- - - - Kemikli:
- - - - - Yarım veya çeyrekler
- - - - - Bütün kanatlar (kanat uçları olsun olmasın)
- - - - - Sırt,boyun,boyunlu sırt,kanat ve kuyruk uçları
- - - - - Göğüs ve göğüs parçaları
- - - - - But ve but parçaları
- - - - - Diğerleri
- - - Sakatat :
- - - - Karaciğerler
- - - - Diğerleri
- Hindiler:
- - Parçalanmamış (taze veya soğutulmuş):
- - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış, baş ve ayakları kesilmiş, boyun,
yürek, karaciğer ve taşlığı alınmamış % 80'lik denilen hindiler
- - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış, baş ve ayakları kesilmiş, boyun,
yürek,karaciğer ve taşlığı alınmış % 73'lük denilen hindiler veya
diğer şekilde bulunanlar
- - Parçalanmamış (dondurulmuş):
- - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış, baş ve ayakları kesilmiş, boyun,
yürek, karaciğer ve taşlığı alınmamış % 80'lik denilen hindiler
- - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış, baş ve ayakları kesilmiş, boyun,
yürek,karaciğer ve taşlığı alınmış % 73'lük denilen hindiler veya
diğer şekilde bulunanlar
- - Parça halindeki etler ve sakatat (taze veya soğutulmuş) :
- - - Parçalar:
- - - - Kemiksiz
- - - - Kemikli:
- - - - - Yarım veya çeyrekler
- - - - - Bütün kanatlar (kanat uçları olsun olmasın)
- - - - - Sırt,boyun,boyunlu sırt,kanat ve kuyruk uçları
- - - - - Göğüs ve göğüs parçaları
- - - - - But ve but parçaları:
- - - - - - Butun alt kısmı ve parçaları
- - - - - - Diğerleri
- - - - - Diğerleri
- - - Sakatat :
- - - - Karaciğerler
- - - - Diğerleri
- - Parça halindeki etler ve sakatat (dondurulmuş) :
- - - Parçalar:
- - - - Kemiksiz
- - - - Kemikli:
- - - - - Yarım veya çeyrekler
- - - - - Bütün kanatlar (kanat uçları olsun olmasın)
- - - - - Sırt,boyun,boyunlu sırt,kanat ve kuyruk uçları
- - - - - Göğüs ve göğüs parçaları
- - - - - But ve but parçaları:
- - - - - - Butun alt kısmı ve parçaları
- - - - - - Diğerleri
- - - - - Diğerleri
- - - Sakatat :
- - - - Karaciğerler
- - - - Diğerleri
- Ördekler, kazlar ve beç tavukları:
- - Parçalanmamış (taze veya soğutulmuş):
- - - Ördekler:
- - - - Tüyleri yolunmuş, kanı akıtılmış, içleri boşaltılmamış, yada
bağırsakları çıkarılmamış, baş ve ayakları kesilmemiş % 85'lik
denilen ördekler
- - - - Tüyleri yolunmuş,içleri boşaltılmış,baş ve ayakları kesilmiş,boyun
yürek,karaciğer ve taşlıkları alınmamış % 70'lik denilen ördekler
- - - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış, baş, ayak, boyun, yürek,
karaciğer ve taşlıkları alınmış % 63'lük denilen ördekler ve diğer
şekilde bulunanlar
- - - Kazlar:
- - - - Tüyleri yolunmuş, kanı akıtılmış, içleri boşaltılmamış, baş ve
ayakları kesilmemiş % 82'lik denilen kazlar
- - - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış,baş ve ayakları kesilmiş,yüreği
ve taşlığı alınmış veya alınmamış % 75'lik denilen kazlar veya
diğer şekilde bulunanlar
- - - Beç tavukları
- - Parçalanmamış (dondurulmuş):
- - - Ördekler:
- - - - Tüyleri yolunmuş, içleri boşaltılmış,baş ve ayakları kesilmiş,boynu,
karaciğeri, yüreği ve taşlığı alınmamış % 70'lik denilen ördekler
- - - - Tüyleri yolunmuş,içleri boşaltılmış,baş ve ayakları kesilmiş,boynu,
karaciğeri, yüreği ve taşlığı alınmış % 63'lük denilen ördekler
ve diğer şekilde bulunanlar
- - - Kazlar:
- - - - Tüyleri yolunmuş, kanı akıtılmış, içleri boşaltılmamış, baş ve
ayakları kesilmemiş % 82'lik denilen kazlar
- - - - Tüyleri yolunmuş,içleri boşaltılmış,baş ve ayakları kesilmiş,yüreği
ve taşlığı alınmış veya alınmamış % 75'lik denilen kazlar veya
diğer şekilde bulunanlar
- - - Beç tavukları
- - Yağlı karaciğerler (taze veya soğutulmuş):
- - - Kaz karaciğerleri
- - - Ördek karaciğerleri
- -Diğerleri ( taze veya soğutulmuş):
- - - Parçalar:
- - - - Kemiksiz:
- - - - - Kazlara ait olanlar
- - - - - Ördek veya beç tavuklarına ait olanlar
- - - - Kemikli:
- - - - - Yarım veya çeyrekler:
- - - - - - Ördeklere ait olanlar
- - - - - - Kazlara ait olanlar
- - - - - - Beç tavuklarına ait olanlar
- - - - - Bütün kanatlar (kanat uçları olsun olmasın)
- - - - - Sırt, boyun, boyunlu sırt, kanat ve kuyruk uçları
- - - - - Göğüs ve göğüs parçaları :
- - - - - - Kazlara ait olanlar
- - - - - - Ördek veya beç tavuklarına ait olanlar
- - - - - But ve but parçaları:
- - - - - - Kazlara ait olanlar
- - - - - - Ördek veya beç tavuklarına ait olanlar
- - - - - Kaz ve ördeğin "palto" denilen kısımları
- - - - - Diğerleri
- - - Sakatat:
- - - - Karaciğerler (kaz ve ördeklerin yağlı karaciğerleri hariç)
- - - - Diğerleri
- - Diğerleri ( dondurulmuş):
- - - Parçalar:
- - - - Kemiksiz:
- - - - - Kazlara ait olanlar
- - - - - Ördek veya beç tavuklarına ait olanlar
- - - - Kemikli:
- - - - - Yarım veya çeyrekler:
- - - - - - Ördeklere ait olanlar
- - - - - - Kazlara ait olanlar
- - - - - - Beç tavuklarına ait olanlar
- - - - - Bütün kanatlar (kanat uçları olsun olmasın)
- - - - - Sırt, boyun, boyunlu sırt, kanat ve kuyruk uçları
- - - - - Göğüs ve göğüs parçaları:
- - - - - - Kazlara ait olanlar
- - - - - - Ördek veya beç tavuklarına ait olanlar
- - - - - But ve but parçaları:
- - - - - - Kazlara ait olanlar
- - - - - - Ördek veya beç tavuklarına ait olanlar
- - - - - Kaz ve ördeğin "palto" denilen kısımları
- - - - - Diğerleri
- - - Sakatat :
- - - - Karaciğerler:
- - - - - Kazların yağlı karaciğerleri
- - - - - Ördeklerin yağlı karaciğerleri
- - - - - Diğerleri
- - - - Diğerleri

Diğer etler ve yenilen sakatat (taze, soğutulmuş veya
dondurulmuş):
- Tavşanlar veya yabani tavşanlara ait olanlar:
- - Evcil tavşanların etleri ve yenilen sakatatı
- - Diğerleri
- Maymunlara (primatlara) ait olanlar
- Balinalar, yunus balıkları ve domuzbalıkları (Cetacea
takımından memeliler); manati-deniz güzeli ve deniz ineklerine
(dugonlara) (Sirenia takımından memeliler) ait olanlar
- - Balina eti
- - Diğerleri
- Sürüngenlerin etleri ve yenilen sakatatı (yılanlar ve
kaplumbağalar dahil)
- Diğerleri:
- - Evcil güvercinlerin etleri ve yenilen sakatatı
- - Av hayvanlarına ait olanlar (tavşanlar veya yabani tavşanlar hariç)
- - Fok etleri
- - Ren geyiği eti
- - Kurbağa bacağı
- - Diğerleri
- - - Deve eti
- - - Diğerleri

Domuz yağı (etli kısımları içerenler hariç) ve kümes hayvanlarının
yağları (eritilmemiş veya başka suretle çıkarılmamış ) (taze,
soğutulmuş, dondurulmuş, tuzlanmış, salamura edilmiş,
kurutulmuş veya tütsülenmiş):
- Domuzun deri altı yağı (lard):
- - Taze, soğutulmuş, dondurulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş
- - Kurutulmuş veya tütsülenmiş
- Domuz yağı (0209.00.11.00 veya 0209.00.19.00 alt pozisyonundakiler
hariç)
- Kümes hayvanlarının yağı

Et ve yenilen sakatat (tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş
veya tütsülenmiş); et veya sakatatın yenilen un ve kaba unları:
- Domuz etleri:
- - But, kol ve bunların parçaları (kemikli):
- - - Evcil domuz etleri:
- - - - Tuzlanmış veya salamura edilmiş:
- - - - - But ve but parçaları
- - - - - Kol ve kol parçaları
- - - - Kurutulmuş veya tütsülenmiş:
- - - - - But ve but parçaları
- - - - - Kol ve kol parçaları
- - - Diğerleri
- - Karın ve karın parçaları:
- - - Evcil domuzlara ait olanlar:
- - - - Tuzlanmış veya salamura edilmiş
- - - - Kurutulmuş veya tütsülenmiş
- - - Diğerleri
- - Diğerleri:
- - - Evcil domuzlara ait olanlar:
- - - - Tuzlanmış veya salamura edilmiş:
- - - - - Yarım karkas veya dörtte üç ön parça
- - - - - Dörtte üç arka parça veya orta kısımlar
- - - - - Ön parçalar ve ön parçaların kısımları
- - - - - Bel kısmı ve parçaları
- - - - - Diğerleri
- - - - Kurutulmuş veya tütsülenmiş:
- - - - - Ön kısmı ve parçaları
- - - - - Bel kısmı ve parçaları
- - - - - Diğerleri:
- - - - - - Kemiksiz
- - - - - - Diğerleri
- - - Diğerleri
- Sığır etleri:
- - Kemikli
- - Kemiksiz
- Diğerleri (et veya sakatatın yenilen un ve kaba unları dahil):
- - Maymunlara (primatlara) ait olanlar
- - Balinalar, yunus balıkları ve domuzbalıkları (Cetacea
takımından memeliler); manati-deniz güzeli ve deniz inekleri
(Sirenia takımından memeliler)
- - Sürüngenlere (yılanlar ve kaplumbağalar dahil)
ait olanlar
- - Diğerleri
- - - Etler:
- - - - At eti (tuzlanmış, salamura edilmiş veya kurutulmuş)
- - - - Koyun ve keçi etleri:
- - - - - Kemikli
- - - - - Kemiksiz
- - - - Ren geyiği eti
- - - - Diğerleri
- - - Sakatat:
- - - - Evcil domuzlara ait olanlar:
- - - - - Karaciğerler
- - - - - Diğerleri
- - - - Sığırlara ait olanlar:
- - - - - Kalın ve ince etek
- - - - - Diğerleri
- - - - Koyun ve keçilere ait olanlar
- - - - Diğerleri:
- - - - - Kümes hayvanlarının karaciğerleri:
- - - - - - Kaz ve ördeklerin yağlı karaciğerleri (tuzlanmış veya salamura edilmiş):
- - - - - - - Kaz karaciğeri
- - - - - - - Ördek karaciğeri
- - - - - - Diğerleri
- - - - - Diğerleri
- - - Et veya sakatatın yenilen un ve kaba unları

 
 

                             

AKÇAKOCA Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti.

Adres:      Kükürtlü Mh. 3. Kardelen Sokak, Yıldız Apt. Sitesi Yıldız Apt. Blok No. 2A Osmangazi/Bursa

                 
29 Ekim Mah. Muammer Aksoy Cad. Kirmikil İş Merkezi No:26 /18 ve 22 Nilüfer /Bursa

Tel:           (0224) 233 28 20

E-Posta:   cevdeta@cevdetakcakoca.com  -   akcakoca@superonline.com



Her hakkı saklıdır. 2010 www.akcakocaymm.com.tr

Web Tasarım   
www.MuhasebeTR.com